Pääsivulle

Blogi

Yael & Mirja

Omat koirat

Luonnetesti

Hajuaisti

Haukkuminen

Agility

Toko

Koiratanssi

Harrastukset

Lemmikit

In English


KENNEL AGIDREAMS

Trimmaus Koulutus  Rescue Kasvatus Terveys Sisäsiisteys Palaute

NOORAN PENNUT

 

PENNUT 2001, (a-pentue)

Noora oli sijoituskoira, joten Nooran ensimmäiset pennut olivat "kasvattajan pennut". Pennut syntyivät 21.6.2001, kaksi poikaa ja yksi tyttö: Froggies American Agent ("Eetu") kts. kuva, Froggies American Rose ("Martta") ja Froggies American Gigolo. Pennut kasvoivat meillä 6 viikkoa ja lähtivät sitten kahdeksi viikoksi kasvattajalle ja sieltä uusiin koteihin.

23.4. ja 25.4.2001 Noora vieraili Eddien luona. Eddie on tuotu Amerikasta ja on luonteeltaan aivan ihana. Eddie kosiskeli Nooraa hyppimällä tasajalkaa, mutta Noora ei aluksi oikein innostunut asiasta. Lopulta astutus onnistui ja jäimme odottamaan koiravauvoja.

5.5. Nyt on kulunut reilu viikko astutuksesta ja Nooran vyötärö on kasvanut noin sentin verran (26 cm -> 27 cm). Olemme tauolla agilitytreeneistä, mutta kävimme eilen kahdestaan radalla. Noora nautti täysin siemauksin.

17.5. Laitoin oman kennelnimianomuksen eteenpäin. Vauvakuumetta ilmassa. Noora on muuttunut HITAAKSI. Se kävelee hihnan päässä HITAASTI.

21.6. Ensimmäinen kesälomapäivä! Noora alkoi synnyttää aamulla klo 8. Täydellinen ajoitus! Synnytys eteni hitaasti mutta varmasti. Ensimmäinen pentu syntyi klo 21. Pentu ei hengittänyt, haukkoi vain henkeä. Imin sen ja heiluttelin kaaressa. Pentu virkosi. Tyttö syntyi heti perään tyyliä: "plup". Kolmas pentu syntyi yöllä klo 2.

28.6. Ensimmäiset yöt menivät pentuja nisille nostellessa. Noora oli melkein aina väärinpäin pentulaatikossa ja pennut huusivat! Mies muutti lastenhuoneeseen.

5.7. Pennut ovat nyt kaksiviikkoisia ja voisi kuvitella, ettei niitä olekaan, Noora hoitaa ne täysin. Mies palannut takaisin omaan sänkyyn ; )

16.7. Pennut ovat nyt vajaa neljä viikkoisia. Rakensimme pentuaitauksen 2 m2, olohuoneeseen. Pennut nukkuvat nyt tästä eteenpäin yöt alakerrassa.

19.7. Pennut 4 viikkoisia.Pennuista alkaa tulla riiviöitä. Ne syövät lisäruokaa kuin porsaat, pissaavat ja kakkaavat. Vinkuvat, jos niitä ei viihdytä. Viihdytämme niitä takapihalla ulkoilulla. Kukat saavat vauhtia. Niina leikkii niiden kanssa paljon.

2.8. Pennut lähtevät kasvattajan luokse. Jos ne olivat riiviöitä kaksi viikkoa sitten, niin tilanne ei ole ainakaan helpottanut. Ne kakkaavat ja pissaavat PALJON. Viihdyttämisvaatimukset ovat kasvaneet potenssissa.

PENNUT 2002, B-pentue

Nooralle syntyi tyttö (Agidream's Bettina) ja poika (Agidream's Benjamin) 26.9.2002
Pennut olivat molemmat perätilassa. Tyttö, joka syntyi ensin, aiheutti hieman ylimääräistä sydämentykytystä sätkimällä hetken takajaloillaan, ennenkuin pää syntyi.

Pennut päivän ikäisiä:


***
Nooran näyttelytuloksia:
 

Tuomarinkylä 15.7.2000, SA, Jack Travers Irlanti.
15 months old. Attractive little dog. Proportions correct. Head & expressions satisfactory. Topline good. Sound little dog. Moved well.

15 kk vanha. Viehättävä pieni koira. Suhteet oikeat. Pää ja ilmeet tyydyttävät. Ylälinja hyvä. Tasapainoinen pieni koira. Liikkuu hyvin.

Messukeskus 9.12.2001, punainen nauha, Adriana Griffa.
2,5 yrs. Nice head, well set ears. Good nose. Moves well. Correct coat.

2,5 vuotta vanha. Hyvä pää, hyvin asettuneet korvat. Liikkuu hyvin. Oikeanlainen turkinlaatu.

Salo 8.6.2002, sininen nauha, H. Johansson, Ruotsi.
Fin tik av mycket fin kroppsbyggnad. Feminine huvud och utryck. Brant skuldra läge vilket ger hals o resning. Ganska bra kropp kort ländrygg. Skulle önska mera pudelrörelse. Ganska bra pälsstruktur men har tappat sin svärta. Kunde visa sig bättre.

Mukava erittäin hyvänmuotoinen narttu. Feminiininen pää ja ilme. Jyrkkä olkapää joka antaa niskan ja ryhdin. Melko hyvä rynko, lyhyet taka kulmaukset. Enemmän puudeliliikehdintää kaivataan. Melko hyvä turkinrakenne, joka on tosin menettänyt mustan värinsä. Voisi olla parempi.

Mikkeli 13.7.2002, punainen nauha AVK3, Liliane De Ridder-Onghena, Belgia
3 yrs. Scissorbite. Well prop. head. Well marked underjaw. Nice dark eye. Good ear lenght. Good neck & shoulders. Nice depth of body. Could do with more muscles behind. Moves well.

3 vuotta. Saksipurenta. Hyvän muotoinen pää. Hyvä alaleuka. Hyvät tummat silmät. Hyvä korvien pituus. Hyvä niska & olkapäät. Hyvä rungon pituus. Saisi olla enemmän lihaksia takana. Liikkuu hyvin.

Mäntsälä 14.7.2002. punainen nauha, AVK2, Annukka Paloheimo
Erinomainen koko. Hyvät mittasuhteet. Sievä ilme. Alaleuka saisi olla voimakkaampi. Riittävästi kulmautunut. Saisi olla syvempi musta väriltään. Hyvin esitetty.