Pääsivulle

Blogi

Yael & Mirja

Omat koirat

Luonnetesti

Hajuaisti

Haukkuminen

Agility

Toko

Koiratanssi

Harrastukset

Lemmikit

In English


KENNEL AGIDREAMS

Trimmaus Koulutus  Rescue Kasvatus Terveys Sisäsiisteys Palaute

KASVATUS

 

Pentuja meillä on satunnaisesti tarjolla. Pyrimme ensisijaisesti jatkamaan kasvatustyötämme sijoituskoirien kautta.Tällä menettelyllä haluamme taata, että jalostuskoiramme saavat yksilöllistä ja laadukasta hoitoa sekä viettävät virikkeellistä elämää.

 Älä osta pimeää pentua
Älä osta laittomasti maahantuotua koiraa

Nooran pennut, a-pentue ja B-pentue
Niinan pennut, A-pentue ja C-pentue
Bichon pennut, D-pentue
Rouskun pentue, E-pennut
Bichon pennut F-pentue
Pöffin pennut E-pentue

Kun pentu muuttaa uuteen kotiin, se on iso askel pennulle, joka joutuu jättämään kodin, emän ja siskot ja veljet. Koira on luonnostaan laumaeläin, mutta silti suurimman osan meistä ihmisistä on käytävä töissä...

Pennulle tulisi hankkia peti, talutushihna, ruoka- ja juoma-astiat, ruokaa, leluja ja turkinhoitovälineet. Itse syötän Nutron Chicken kuivamuonaa. Vehnäpitoiset ruoat aiheuttavat koirilleni ripulia. Ruokaan sekoitan Ceasarin liha-annoksia, 1/4 kerrallaan eli puoli purkkia päivässä.

Turkinhoitovälineet, joilla pääsee alkuun näkyvät kuvassa.

Sininen DoggyMan karsta on "pehmeä" ja paras, sen voi ostaa nettikaupastamme. Minulla on myös kapeampi karsta, jossa on terävämmät/kovemmat piikit ja jota käytän takkujen selvittelyyn. Harvapiikkisellä kammalla viimeistellään koira ja varmistetaan, että kampa menee turkista läpi POHJIA myöten JOKA PUOLELTA. Kynsileikkureilla leikataan kynnet kerran viikossa. Piikkikammalla tehdään otsatukkaan ponnari, jotta jakaus saadaan suoraksi. Huom. kamman pitää mennä läpi päätukasta. Sakset ovat turkin leikkaamiseen ja trimmauskone on pakollinen hankinta. Itselläni on Osterin A5 Single Speed Clipper ja terä Size 15 1.2 mm kuonon ajeluun ja kapea terä 5/8 0.8 mm tassujen ajeluun.

Trimmauskoneella ajetaan kuono, vatsan alaosa ja tassut. Lisäksi korvakarvat on nypittävä, jotta vältyttäisiin korvatulehduksilta. Korvajauhe auttaa nyppimisessä, jauhe irrottaa korvakarvat täysin kivuttomasti. Itselleni siitä on ollut suuri apu toisen koirani kanssa, jonka korvat kasvavat täyteen karvaa.

Turkkia kannattaa hoitaa säännöllisesti. Koiralle on reilua, että turkki selvitellään auki, ennenkuin se on aivan takkuuntunut ja huopaantunut. Takkuuntuneen turkin selvittely on koiralle tuskallista. Turkkia voi selvitellä pienissä osissa vähän kerrallaan, tänään etujalat, huomenna takajalat, ylihuomenna vatsa, sitten selkä, mutta silloin tulee varmistaa, ettei jätä mitään osaa hoitamatta. Kerran viikossa (tai kahdessa) tulisi koko koira kammata auki huolellisesti, pestä ja föönata se.

Pentuikä kestää puolisen vuotta, koira tulee murrosikään noin 7-8 kuukauden iässä. Koiran opettamiselle on hyvä rakentaa pohja jo pentuna. Alussa opetus sisältää lähinnä "talon tavoille" opettelua ja leikkiä tuttujen ja turvallisten ihmisten kanssa, jotka ovat korvanneet emän ja pentuesisarukset.

Noin kolmen neljän kuukauden ikäisenä pentua kannattaa alkaa sosiaalistamaan. Alussa pentu otetaan mukaan paikkoihin, jotka ovat uusia ja ihmeellisiä, esim. bussimatkalle, bussiasemalle, juna-asemalle, jne. Pentua kannattaa pitää sylissä, jutella mukavia ja olla kuin koko tapahtuma olisi osa normaalia elämää.

Pennun voi ottaa mukaan tapaamaan muita koiria (koirapuistoissa kannattaa olla varovainen, ettei pentu pelästy isompia koiria). Esim. pentukoulutukset ovat hyviä paikkoja muiden pentujen tapaamiseen.

Alkukoulutus pitää sisällään oppimaan oppimisen. Koiran korvissa puheemme on usein tarkoituksetonta surinaa, mutta koulutuksen pohja luodaan sillä, että koira oppii kuuntelemaan puhettamme ja ymmärtämään, että puheella on tarkoitus, joka tuottaa mielihyvää (namin, silityksen, leikin) halutun toiminnon jälkeen. Koira ehdollistetaan tiettyihin sanoihin positiivisen ehdollistamisen kautta, vrt. Pavlovin koirakokeet. Kellon soitto sai koiralle veden herahtamaan kielelle, samoin koiran tulisi reagoida nopeasti ja halukkaasti "vesi kielellä" esim. "istu" komentoon.

Madotus: Kasvattaja on madottanut pennut 2, 4 ja 6 viikon iässä. Sen lisäksi pentu tulee madottaa 8, 10 ja 12 viikon iässä. Canex vet 2,2% oraalipasta sopii tarkoitukseen hyvin. Madotusaikataulut riippuvat hieman käytetystä matolääkkestä. Kasvattajalta saa ohjeet mukaan.

Rokotukset: Pentu on rokotettava 3kk:n, 4 kk:n ja vuoden iässä. Siitä eteenpäin vuoden välein.

Koiravero on maksettava kuntaan, jossa asuu.

Suomen villakoirakerho

Villakoirakerhon keskustelupalstaa kannattaa seurata. Sana on siellä vapaa ja ongelmia käsitelty melko laajasti.

City-Puudeleilla on paljon aktiviteetteja, kuten ryhmälenkit kerran kuussa.

Espoon suunnalla olevia koirakerhoja:
Espoon koirakerhon linkki http://www.espoonkoirakerho.net/
Lauttasaaren koirakerhon linkki http://www.lauttasaarenkoirakerho.com/
Kivenlahden koirakerhon linkki http://www.kiveko.net/

Yksityinen koirakoulu, jota suosittelen:
Koirakoulu Kompassi

Jos harkitset yksityistä koirakoulua, varmista ennen kurssimaksun suoritusta:
Mikä on kouluttajan oma tausta
- Minkä rotuisia omia koiria hän on kouluttanut?
- Onko hän kisannut menestyksekkäästi?
- Onko hänellä Kennelliiton koulutusohjaajakortti?

Minä en laittaisi rahojani kouluttajalle, joka ei ole osannut kouluttaa edes omia koiriaan. Kisamenestys kertoo sen, että koira jonkun muunkin kuin omistajan mielestä osaa perusasiat.